Livin' flame pelletkachel Tromvik

€ 1.349,00

·         Nominale output: 5,8 Kw

·         Max. rendement: 93,4%

·         Incl. Wi-Fi-module

·         Pelletkachels komen in aanmerking voor minimaal € 500 subsidie ISDE

·         De ingebruikstelling t.w.v. € 200 is bij de prijs inbegrepen

 • 5958430
 • 0 Item Items
 • Out stock
 • Gratis
5958430

 • 1 tot 3 werkdagen levertijd 1 tot 3 werkdagen levertijd
 • Gratis uitpakservice van houtkachels Gratis uitpakservice van houtkachels
 • Tot 2 jaar Livin' flame garantie Tot 2 jaar Livin' flame garantie

Livin' flame pelletkachel Tromvik

Pelletkachels zijn milieuvriendelijke kachels. De brandstof die gebruikt wordt zijn nl. CO2 neutrale pelletkorrels. Hierdoor vindt er ook een schone verbranding plaats met weinig rookontwikkeling.

Livin’ flame pelletkachels zijn eenvoudig in gebruik . Op het simpele bedieningspaneel van de pelletkachel stel je de thermostaat op de gewenste temperatuur in en de rest gaat vanzelf. Je kunt de pelletkachel ook via de een app op je smartphone bedienen d.m.v. de meegeleverde Wi-Fi module.

De Livin’ flame pelletkachel Tromvik heeft de uitstraling van een houtkachel en is zwart van kleur. De kachel is geschikt voor ruimtes tot max 145m3. De nominale output van de kachel bedraagt 5,8 Kw en heeft een maximaal rendement van 93,4%. De tankinhoud van 11 kg zorgt voor ongeveer 19 branduren per tank.

Bij de pelletkachel is er de mogelijkheid om een aansluitset te bestellen. Met behulp van de set kun je de kachel zelf plaatsen. Ook op een bestaande schoorsteen is een pelletkachel gemakkelijk aan te sluiten.

De ingebruiksstelling door een specialist zit bij de prijs inbegrepen (t.w.v. 200,- euro), waarbij de aansluiting van de pelletkachel wordt gecontroleerd, de kachel juist wordt ingesteld en er uitleg wordt gegeven over de bediening van de kachel. De pelletkachel dient vooraf zelf aangesloten te worden.

Daarnaast komen de Livin’ flame pelletkachels in aanmerking voor een subsidie van minimaal 500,- euro (voor meer informatie zie ‘ISDE Particulieren’ op subsidie ISDE). Kortom een pelletkachel van Livin’ flame is een goede en milieubewuste keuze!

Specificaties:

Vermogen min/max: 2,5 – 5,8 kW
Rendement min/max: 90,0 – 93,3 %
Geschikt voor ruimte tot: 145 m3

Breedte: 46,5 cm
Hoogte: 83,5 cm
Diepte: 45,0 cm
Nettogewicht: 45 kg
EAN code: 8712757458608

Capaciteit interne pelletopslag: 11 kg
Pelletverbruik min/max: 0,57 – 1,34 kg
Branduren min/max: 8 – 19 uur
Pelletsoort Ø: 6 mm x L30 mm
Energielabel: A+
CE-keurmerk: Ja
Rookkanaal Ø: 80 mm
Rookkanaal aansluiting: Achterzijde


Luchttoevoersysteem: Open en gesloten
Eco stand: Ja
Afstandsbediening: Nee
Wi-Fi: Ja
Netspanning: 230 V

Investeringssubsidie

De Livin’ flame pelletkachels branden op pellets. Dat zijn geperste houtkorrels. Het gebruik van houtkorrels als brandstof is klimaatvriendelijk. Het leidt tot minder uitstoot van CO2 en is veel zuiniger en schoner dan een gewone openhaard. Bij pelletkachels wordt zo’n 90 procent van de energie nuttig gebruikt en bij een openhaard 10 procent. Door deze milieuvriendelijke manier van stoken komt een pelletkachel veelal in aanmerking voor de investeringssubsidie duurzame energie. Alle informatie omtrent deze te verkrijgen subsidie is te lezen op subsidie ISDE.

Downloaden

Handleiding pelletkachels

Algemene handleiding pelletkachels

Downloaden (1.56M)

Wi-Fi module handleiding

Handleiding voor de configuratie van de Wi-Fi module

Downloaden (883.66k)
  1. Waaruit bestaan pelletkorrels van Livin’ flame?

  Onze houtpellets bestaan uit onbehandeld resthout uit de houtverwerkende industrie (hout uit de EU).

  Dit onbehandelde resthout bevat géén hardhout. Het is veel voorkomende verwarring dat bruine houtpellets hardhout bevatten.

  2. Is er een partij die mijn pelletkachel aansluit, of kan ik dit zelf regelen? 

  Als u enige kluservaring heeft is het mogelijk om de pelletkachel en het rookkanaal zelf te installeren, hiervoor zijn bij de bouwmarkt diverse aansluitmaterialen verkrijgbaar. Na de plaatsing maakt u een afspraak voor de ingebruikstelling en komt de Livin’ flame specialist bij u langs. De Livin’ flame specialist kan ook de plaatsing van uw pelletkachel en rookkanaal verzorgen. U kunt hiervoor een offerte aanvragen via afspraak@livinflame.com.

  3. Wat zit er inbegrepen bij de €200,- ingebruiksstelling en hoe gaat dit in zijn werk? 

  De ingebruikstelling van de pelletkachel wordt uitgevoerd door de Livin’ flame specialist die bij u langs komt nadat u een afspraak met hem heeft gemaakt. Hij controleert of de pelletkachel correct is aangesloten en doet een eenmalige instelling van de juiste parameters voor uw pelletkachel. Met deze instellingen zorgt de specialist er voor dat uw pelletkachel optimaal en efficient brand. Ook wordt met u de werking van de pelletkachel doorgenomen zodat u na het vertrek van de Livin’ flame specialist direct gebruik kunt maken van de pelletkachel. De ingebruikstelling is verplicht om in aanmerking te komen voor de subsidie.

  4. Wanneer kom ik in aanmerking voor de €500,- subsidie en wat is hiervoor vereist? 

  De Livin’ flame pelletkachels staan vermeld op de apparatenlijst van het RVO (ISDE/particulieren) en voldoen hiermee aan de gestelde eisen ten behoeve van de subsidie. Om hiervoor in aanmerking te komen heeft u een ingebruikstellingsformulier, ingebruiksstellingsfactuur en aankoopnota van de pelletkachel nodig. Het ingebruiksstellingsformulier en de ingebruiksstellingsfactuur wordt overhandigt na de ingebruiksstelling (ter waarde van €200,-) door de Livin’ flame specialist. U dient zelf de subsidieaanvraag te doen via www.rvo.nl 

  5. Kan de pelletkachel op een bestaand rookkanaal worden aangesloten? 

  Ja, dit is mogelijk. Mits het rookkanaal voldoet aan de hiervoor geldende normen. Er zijn verloopstukken verkrijgbaar bij de bouwmarkt in diverse maten. 

  6. Maakt een pelletkachel geluid?

  Pelletkachels beschikken over twee ventilatoren die op verschillende momenten tegelijk of afzonderlijk van elkaar worden ingeschakeld. De ene ventilator zorgt ervoor dat de warme lucht door uw kamer wordt verspreid en de andere zorgt ervoor dat de rook afgevoerd wordt. Wanneer u de pelletkachel in een koude kamer inschakelt, zullen beide ventilatoren van de pelletkachel wat harder gaan draaien doordat de kachel meer moeite moet doen om de ruimte te verwarmen. De ventilatoren zullen minder hard werken als de kamer op temperatuur komt. Het geluid van deze ventilator is echter beperkt tot minimaal en wordt niet als hinderlijk ervaren. Een tip om het geluid van de pelletkachels te reduceren: Een goed functionerend rookkanaal zal ervoor zorgen dat de rookgassen gemakkelijk worden afgevoerd door de natuurlijke luchtstromen. De ventilator voor de afvoer van de rook zal hierdoor minder vaak en minder hard hoeven draaien. 

  7. Waar haalt mijn pelletkachel de zuurstof vandaan?

  Mits de ruimte voldoende geventileerd is gebruikt de pelletkachel de aanwezige zuurstof in de ruimte. Met behulp van een aanzuigset die verkrijgbaar is bij uw verkooppunt is het mogelijk de pelletkachel te voorzien van verse zuurstof van buiten. 

  8. Wordt er bij de aanschaf van een pelletkachel een aansluitset meegeleverd? 

  Nee, deze set is los verkrijgbaar bij uw verkooppunt.

  9. Hoe kan ik de pelletkachel bedienen met Wi-Fi? 

  De Livin’ flame pelletkachels worden geleverd met een Wi-Fi module. Deze module verbind u met uw draadloze netwerk. Op uw telefoon download u de daarvoor bestemde App en kunt u de pelletkachel met uw smartphone bedienen. Een uitgebreide handleiding wordt meegeleverd bij de pelletkachel. De App is geschikt voor IOS en Android toestellen

  10. Voldoen de livin´ flame pelletkachels aan de Ecodesign richtlijnen 2015/1185? 

  Het Ecodesign keurmerk is vanaf 2022 verplicht, dan mogen er alleen nog zuinige pelletkachels verkocht worden die weinig fijnstof uitstoten en zeer efficiënt zijn. Een onderdeel van de Ecodesign richtlijnen is een energielabel. Het energielabel A+ dat nu te zien is op onze pelletkachels is de eerste stap richting dit officiële keurmerk. Onze pelletkachels voldoen op dit moment volledig aan de eisen van de Ecodesign richtlijnen m.b.t. fijnstof uitstoot en efficiency. 

  11. Heeft de pelletkachel een afstandsbediening?

  De Livin´ flame pelletkachels Ulvik & Liland zijn voorzien van een afstandsbediening. Bij de modellen Stavanger en Tromvik is de afstandsbediening optioneel verkrijgbaar. Daarnaast zijn alle Livin’ flame pelletkachels te bedienen via het bedieningspaneel op de pelletkachel zelf of via de meegeleverde Wi-Fi module en de te downloaden app op uw smartphone.

  12. Hoe lang brandt een pelletkachel met een volle tank pelletkorrels? 

  Dit hangt af van de grootte van de tank en verschilt per model. Per pelletkachel is dit terug te vinden bij de specificaties op de website. 

  13. Waar moet ik op letten bij de aanschaf van pelletkorrels?

  Voor een optimale werking van uw pelletkachel adviseren wij u pellets te gebruiken van ENplus A1 kwaliteit en met voorkeur de Livin’ flame pellets. In onze houtpellets zit enkel onbehandeld resthout uit de houtverwerkende industrie in Europa. Er is geen tropisch hardhout verwerkt in onze pellets. 

  14. Welke keurmerken hebben de Livin’ flame pelletkachels? 

  De pelletkachels zijn voorzien van het CE-keurmerk en het Ecodesign keurmerk. Tevens voldoen de peleltkachels aan de EN14785 norm welke een vereiste is voor het verkrijgen van subsidie. Ook beschikken de pelletkachels allemaal van een energielabel A+, deze wordt meegeleverd bij de pelletkachel en dient op het showmodel aanwezig te zijn. 

  15. Kan de pelletkachel ook aangesloten worden met een geveldoorvoer? 

  Het is technisch mogelijk om een pelletkachel aan te sluiten door middel van een geveldoorvoer. Bij de goedkeuring van een subsidieaanvraag wordt er echter gekeken naar het bouwbesluit. Het is van belang dat een apparaat deskundig is geïnstalleerd volgens de voorschriften. Voorschriften staan in de brancherichtlijnen en ook in het Bouwbesluit hierin wordt verwezen naar NEN2757, daarin staat dat uitmondingen in gevels zijn toegestaan voor gas gestookte toestellen. De rookgasafvoeren van pellethaarden- en kachels moeten uitmonden op dakvlakken. U voorkomt hiermee onveilige situaties zoals brandgevaar of milieuoverlast. Per 1 januari 2018 is een subsidievoorwaarde dat u kunt aantonen dat het apparaat is geïnstalleerd door een deskundige installateur conform het bouwbesluit.

  16. Moet er rekening gehouden worden met valwind? 

  Bij ieder rookkanaal of luchtafvoer moet er rekening gehouden worden met valwind. Met een goede kap is valwind eenvoudig te voorkomen. Bij de ingebruikstelling en de controle van uw rookkanaal wordt hier rekening mee gehouden.

  17. Kan een pelletkachel buiten gebruikt worden?

  De pelletkachel mag alleen binnenshuis in leefruimtes gebruikt worden. Een pelletkachel bestaat voor een groot deel uit elektronische techniek en diverse printplaten. Zodra een pelletkachel blootgesteld wordt aan vocht en weersinvloeden is er een grote kans op storingen en defecten.

Verkooppartners

Ons assortiment wordt ook verkocht in de bouwmarkten Gamma, Karwei en Formido.
Is het product bij ons uitverkocht of wil je het product eerst in het echt zien,
bekijk dan het product in een van de samenwerkende bouwmarkten.
Neem voor de actuele voorraadstatus contact op met de desbetreffende bouwmarkt.
Klik op het logo om naar de site gaan.      

                 

Andere klanten bekeken ook