Livin'flame pelletkachel Ulvik 10


Rustgevend haardvuur

De Ulvik 10 gebruikt pelletkorrels als brandstof. Deze geperste houtkorrels hebben een schone verbranding met weinig rookontwikkeling. Dit zorgt voor een lage CO2-uitstoot. De kachel voldoet hiermee aan de EcoDesign wetgeving. De warmte die door de verbranding ontstaat, wordt via het luchtrooster in huis verspreid. De kachel is met een vermogen van 9,1 kW geschikt om ruimtes tot wel 230 m3 te verwarmen. De pelletkachel heeft een landelijk ontwerp met een matzwarte afwerking. De Ulvik 10 is hierdoor een echte blikvanger! De kachel heeft een kijkvenster aan de voorkant, waardoor de vlammen goed te bewonderen zijn. Daarnaast is de gebruiksvriendelijke Ulvik 10 eenvoudig te bedienen. Met het bedieningspaneel stel je de thermostaat zo op de gewenste temperatuur in én de rest gaat vanzelf! Dankzij de meegeleverde Wi-Fi module is het zelfs mogelijk om de kachel met een app te bedienen.

Een milieubewuste keuze

De pellets waar onze Livin'flame pelletkachels op branden, zijn gemaakt van het restafval van gezaagde houtblokken. Deze samengeperste houtkorrels heten pelletkorrels. Deze brandstof is veel zuiniger, dan het hout waar een gewone open haard op brand. Als je overstapt van een open haard naar een pelletkachel, dan reduceer je een aanzienlijke hoeveelheid CO2-uitstoot. Bij pelletkachels wordt wel zo’n 90% van de energie nuttig gebruikt, terwijl dit bij een open haard maar 10% is. Kijk als je de Ulvik 10 aanschaft ook naar de aansluitset. Hiermee is de aansluiting van de kachel een eenvoudige klus. De pelletkachel is ook gemakkelijk op een bestaande schoorsteen aan te sluiten. De ingebruikstelling t.w.v. 200,- zit bij de prijs inbegrepen. Hierbij wordt de aansluiting gecontroleerd, de kachel wordt juist ingesteld en je krijgt een uitgebreide uitleg over de bediening. Zo geniet je in alle veiligheid van het vuur!

Met de Ulvik 10 geniet je van heerlijke warmte en sfeervolle vlammen. Dankzij het hoge rendement en het landelijke design is deze kachel de ideale toevoeging aan jouw woonkamer!

Specificaties:

- Maximale vermogen: 9,1 kW
- Rendement: 92,7%
- Geschikt voor ruimtes tot: 230 m³
- Pelletverbruik min-max: 0,58 kg – 2,06 kg
- Branduren min-max: 6 – 22 uur
- Tankinhoud: 13 kilogram

- Hoogte: 110 cm
- Breedte: 44 cm
- Diepte: 45 cm
- Nettogewicht: 79 kg
- Materiaal: Staal
- EAN-code: 8712757463985

- Rookkanaal Ø: 80 mm
- Energielabel: A+
- CE-keurmerk: Ja
- Rookkanaal aansluiting: Achterzijde

- Luchttoevoersysteem: Open en gesloten
- Eco stand: Ja
- Afstandsbediening: Ja
- Wi-Fi: Ja
- Netspanning: 230 V

5958450

Datasheet

Hoogte
110 cm
Breedte
44 cm
Diepte
45 cm
Maximaal vermogen
9,1 kW
Prijs
1899
Ruimte geschiktheid
230 m3
Materiaal
Staal
Rendement
92,7%
Branduren
6 - 22 uur
Tankinhoud
13 kg

Downloaden

Wi-Fi module handleiding

Handleiding voor de configuratie van de Wi-Fi module

Downloaden (883.66k)

Handleiding pelletkachels - FR

Handleiding pelletkachels 2019 - FR

Downloaden (2.96M)

Handleiding pelletkachels 2019

Handleiding pelletkachels 2019 - NL

Downloaden (5.47M)

Handleiding pelletkachels - EN

Handleiding pelletkachels 2019 - EN

Downloaden (2.76M)
  1. Waaruit bestaan pelletkorrels van Livin’flame?

  Onze houtpellets bestaan uit onbehandeld resthout uit de houtverwerkende industrie (hout uit de EU).

  Dit onbehandelde resthout bevat géén hardhout. Het is veel voorkomende verwarring dat bruine houtpellets hardhout bevatten.

  2. Is er een partij die mijn pelletkachel aansluit, of kan ik dit zelf regelen? 

  Als u enige kluservaring heeft is het mogelijk om de pelletkachel en het rookkanaal zelf te installeren, hiervoor zijn bij de bouwmarkt diverse aansluitmaterialen verkrijgbaar. Na de plaatsing maakt u een afspraak voor de ingebruikstelling en komt de Livin’ flame specialist bij u langs. De Livin’ flame specialist kan ook de plaatsing van uw pelletkachel en rookkanaal verzorgen. U kunt hiervoor een offerte aanvragen via afspraak@livinflame.com.

  3. Wat zit er inbegrepen bij de €200,- ingebruiksstelling en hoe gaat dit in zijn werk? 

  De ingebruikstelling van de pelletkachel wordt uitgevoerd door de Livin’flame specialist die bij u langs komt nadat u een afspraak met hem heeft gemaakt. Hij controleert of de pelletkachel correct is aangesloten en doet een eenmalige instelling van de juiste parameters voor uw pelletkachel. Met deze instellingen zorgt de specialist er voor dat uw pelletkachel optimaal en efficient brand. Ook wordt met u de werking van de pelletkachel doorgenomen zodat u na het vertrek van de Livin’ flame specialist direct gebruik kunt maken van de pelletkachel. 

  4. Kan de pelletkachel op een bestaand rookkanaal worden aangesloten? 

  Ja, dit is mogelijk. Mits het rookkanaal voldoet aan de hiervoor geldende normen. Er zijn verloopstukken verkrijgbaar bij de bouwmarkt in diverse maten. 

  5. Maakt een pelletkachel geluid?

  Pelletkachels beschikken over twee ventilatoren die op verschillende momenten tegelijk of afzonderlijk van elkaar worden ingeschakeld. De ene ventilator zorgt ervoor dat de warme lucht door uw kamer wordt verspreid en de andere zorgt ervoor dat de rook afgevoerd wordt. Wanneer u de pelletkachel in een koude kamer inschakelt, zullen beide ventilatoren van de pelletkachel wat harder gaan draaien doordat de kachel meer moeite moet doen om de ruimte te verwarmen. De ventilatoren zullen minder hard werken als de kamer op temperatuur komt. Het geluid van deze ventilator is echter beperkt tot minimaal en wordt niet als hinderlijk ervaren. Een tip om het geluid van de pelletkachels te reduceren: Een goed functionerend rookkanaal zal ervoor zorgen dat de rookgassen gemakkelijk worden afgevoerd door de natuurlijke luchtstromen. De ventilator voor de afvoer van de rook zal hierdoor minder vaak en minder hard hoeven draaien. 

  6. Waar haalt mijn pelletkachel de zuurstof vandaan?

  Mits de ruimte voldoende geventileerd is gebruikt de pelletkachel de aanwezige zuurstof in de ruimte. Met behulp van een aanzuigset die verkrijgbaar is bij uw verkooppunt is het mogelijk de pelletkachel te voorzien van verse zuurstof van buiten. 

  7. Wordt er bij de aanschaf van een pelletkachel een aansluitset meegeleverd? 

  Nee, deze set is los verkrijgbaar bij uw verkooppunt.

  8. Hoe kan ik de pelletkachel bedienen met Wi-Fi? 

  De Livin’flame pelletkachels worden geleverd met een Wi-Fi module. Deze module verbind u met uw draadloze netwerk. Op uw telefoon download u de daarvoor bestemde App en kunt u de pelletkachel met uw smartphone bedienen. Een uitgebreide handleiding wordt meegeleverd bij de pelletkachel. De App is geschikt voor IOS en Android toestellen

  9. Voldoen de Livin'flame pelletkachels aan de Ecodesign richtlijnen 2015/1185? 

  Het Ecodesign keurmerk is vanaf 2022 verplicht, dan mogen er alleen nog zuinige pelletkachels verkocht worden die weinig fijnstof uitstoten en zeer efficiënt zijn. Een onderdeel van de Ecodesign richtlijnen is een energielabel. Het energielabel A+ dat nu te zien is op onze pelletkachels is de eerste stap richting dit officiële keurmerk. Onze pelletkachels voldoen op dit moment volledig aan de eisen van de Ecodesign richtlijnen m.b.t. fijnstof uitstoot en efficiency. 

  10. Heeft de pelletkachel een afstandsbediening?

  De Livin'flame pelletkachels Ulvik & Liland zijn voorzien van een afstandsbediening. Bij de modellen Stavanger en Tromvik is de afstandsbediening optioneel verkrijgbaar. Daarnaast zijn alle Livin’ flame pelletkachels te bedienen via het bedieningspaneel op de pelletkachel zelf of via de meegeleverde Wi-Fi module en de te downloaden app op uw smartphone.

  11. Hoe lang brandt een pelletkachel met een volle tank pelletkorrels? 

  Dit hangt af van de grootte van de tank en verschilt per model. Per pelletkachel is dit terug te vinden bij de specificaties op de website. 

  12. Waar moet ik op letten bij de aanschaf van pelletkorrels?

  Voor een optimale werking van uw pelletkachel adviseren wij u pellets te gebruiken van ENplus A1 kwaliteit en met voorkeur de Livin’ flame pellets. In onze houtpellets zit enkel onbehandeld resthout uit de houtverwerkende industrie in Europa. Er is geen tropisch hardhout verwerkt in onze pellets. 

  13. Welke keurmerken hebben de Livin’flame pelletkachels? 

  De pelletkachels zijn voorzien van het CE-keurmerk en het Ecodesign keurmerk. Tevens voldoen de peleltkachels aan de EN14785 norm welke een vereiste is voor het verkrijgen van subsidie. Ook beschikken de pelletkachels allemaal van een energielabel A+, deze wordt meegeleverd bij de pelletkachel en dient op het showmodel aanwezig te zijn. 

  14. Kan de pelletkachel ook aangesloten worden met een geveldoorvoer? 

  Het is technisch mogelijk om een pelletkachel aan te sluiten door middel van een geveldoorvoer. Bij de goedkeuring van een subsidieaanvraag wordt er echter gekeken naar het bouwbesluit. Het is van belang dat een apparaat deskundig is geïnstalleerd volgens de voorschriften. Voorschriften staan in de brancherichtlijnen en ook in het Bouwbesluit hierin wordt verwezen naar NEN2757, daarin staat dat uitmondingen in gevels zijn toegestaan voor gas gestookte toestellen. De rookgasafvoeren van pellethaarden- en kachels moeten uitmonden op dakvlakken. U voorkomt hiermee onveilige situaties zoals brandgevaar of milieuoverlast. Per 1 januari 2018 is een subsidievoorwaarde dat u kunt aantonen dat het apparaat is geïnstalleerd door een deskundige installateur conform het bouwbesluit.

  15. Moet er rekening gehouden worden met valwind? 

  Bij ieder rookkanaal of luchtafvoer moet er rekening gehouden worden met valwind. Met een goede kap is valwind eenvoudig te voorkomen. Bij de ingebruikstelling en de controle van uw rookkanaal wordt hier rekening mee gehouden.

  16. Kan een pelletkachel buiten gebruikt worden?

  De pelletkachel mag alleen binnenshuis in leefruimtes gebruikt worden. Een pelletkachel bestaat voor een groot deel uit elektronische techniek en diverse printplaten. Zodra een pelletkachel blootgesteld wordt aan vocht en weersinvloeden is er een grote kans op storingen en defecten.

Verkooppartners

Ons assortiment is ook te koop bij de bouwmarkten Gamma en Karwei. Is het product  bij ons uitverkocht óf wil je het product eerst in het echt zien? Bekijk hem dan bij één van de samenwerkende bouwmarkten. Neem voor de actuele voorraadstatus contact op met de desbetreffende bouwmarkt. Klik op het logo om naar de website van de bouwmarkt te gaan. 

         

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Bekijk onze andere producten.
Product om te vergelijken toegevoegd