Livin'flame pelletkachel Stavanger 8

€ 1.499,00

Nominale output: 7,48 kW
Max. rendement: 92,7%
Incl. wifi-module
De ingebruiksstelling t.w.v. € 200 is bij de prijs inbegrepen

 • 5958440
 • 19 Item Items
 • Op voorraad
 • Gratis
5958440

 • 1 tot 3 werkdagen levertijd 1 tot 3 werkdagen levertijd
 • Gratis uitpakservice van houtkachels Gratis uitpakservice van houtkachels
 • Tot 2 jaar Livin' flame garantie Tot 2 jaar Livin' flame garantie

Livin'flame pelletkachel Stavanger 8

Pelletkachels branden niet op hout, maar gebruiken pelletkorrels als brandstof. Hierdoor vindt er een schonere verbranding plaats dan bij een houtkachel waardoor weinig  rookontwikkeling plaatsvindt.

De Livin’flame pelletkachel Stavanger 8 heeft een strak design en is zwart van kleur, waarmee hij thuis past in elk interieur. Dit model is een slagje groter dan zijn voorganger, waardoor hij een nog groter vermogen heeft. De kachel is geschikt voor ruimtes tot max 90 m3. De nominale output van de kachel is 7,48 kW en hij heeft een maximaal rendement van 92,7%

Livin’flame pelletkachels zijn eenvoudig in gebruik. Op het simpele bedieningspaneel van de pelletkachel stel je de thermostaat op de gewenste temperatuur in en de rest gaat vanzelf. Je kunt de pelletkachel ook via een app op je smartphone bedienen d.m.v. de meegeleverde Wi-Fi module. Bij de pelletkachel is er de mogelijkheid om een aansluitset te bestellen. Met behulp van de set kun je de kachel zelf plaatsen. Ook op een bestaande schoorsteen is een pelletkachel gemakkelijk aan te sluiten.

 
De ingebruiksstelling door een specialist zit bij de prijs inbegrepen (t.w.v. 200,- euro). Hierbij wordt de aansluiting van de pelletkachel gecontroleerd, wordt de kachel juist ingesteld en krijg je uitleg over de bediening van de kachel. De pelletkachel dient vooraf zelf aangesloten te worden.

 

Specificaties:

Vermogen max: 7,48 kW
Rendement min/max: 91% - 92,7%
Geschikt voor ruimtes tot: 200 m3

 

Breedte: 45 cm
Hoogte: 86 cm
Diepte: 44 cm
Nettogewicht: 78 kg
EAN code: 8712757463961

Pelletsoort Ø: 6 mm x L30 mm
Energielabel: A+
CE-keurmerk: Ja
Rookkanaal Ø: 80 mm
Rookkanaal aansluiting: Achterzijde


Luchttoevoersysteem: Open en gesloten
Eco stand: Ja
Afstandsbediening: Ja
Wifi: Ja
Netspanning: 230 V

Downloaden

Handleiding pelletkachels - FR

Handleiding pelletkachels 2019 - FR

Downloaden (2.96M)

Handleiding pelletkachels 2019

Handleiding pelletkachels 2019 - NL

Downloaden (5.47M)

Handleiding pelletkachels - EN

Handleiding pelletkachels 2019 - EN

Downloaden (2.76M)

Handleiding Wifi-Module

Handleiding Wifi-Module NL - EN - FR

Downloaden (1.27M)
  1. Is er een partij die mijn pelletkachel aansluit, of kan ik dit zelf regelen? 

  Als u enige kluservaring heeft is het mogelijk om de pelletkachel en het rookkanaal zelf te installeren, hiervoor zijn bij de bouwmarkt diverse aansluitmaterialen verkrijgbaar. Na de plaatsing maakt u een afspraak voor de ingebruikstelling en komt de Livin’ flame specialist bij u langs. De Livin’ flame specialist kan ook de plaatsing van uw pelletkachel en rookkanaal verzorgen. U kunt hiervoor een offerte aanvragen via afspraak@livinflame.com.

  2. Wat zit er inbegrepen bij de €200,- ingebruiksstelling en hoe gaat dit in zijn werk? 

  De ingebruikstelling van de pelletkachel wordt uitgevoerd door de Livin’flame specialist die bij u langs komt nadat u een afspraak met hem heeft gemaakt. Hij controleert of de pelletkachel correct is aangesloten en doet een eenmalige instelling van de juiste parameters voor uw pelletkachel. Met deze instellingen zorgt de specialist er voor dat uw pelletkachel optimaal en efficient brand. Ook wordt met u de werking van de pelletkachel doorgenomen zodat u na het vertrek van de Livin’ flame specialist direct gebruik kunt maken van de pelletkachel. 

  3. Kan de pelletkachel op een bestaand rookkanaal worden aangesloten? 

  Ja, dit is mogelijk. Mits het rookkanaal voldoet aan de hiervoor geldende normen. Er zijn verloopstukken verkrijgbaar bij de bouwmarkt in diverse maten. 

  4. Maakt een pelletkachel geluid?

  Pelletkachels beschikken over twee ventilatoren die op verschillende momenten tegelijk of afzonderlijk van elkaar worden ingeschakeld. De ene ventilator zorgt ervoor dat de warme lucht door uw kamer wordt verspreid en de andere zorgt ervoor dat de rook afgevoerd wordt. Wanneer u de pelletkachel in een koude kamer inschakelt, zullen beide ventilatoren van de pelletkachel wat harder gaan draaien doordat de kachel meer moeite moet doen om de ruimte te verwarmen. De ventilatoren zullen minder hard werken als de kamer op temperatuur komt. Het geluid van deze ventilator is echter beperkt tot minimaal en wordt niet als hinderlijk ervaren. Een tip om het geluid van de pelletkachels te reduceren: Een goed functionerend rookkanaal zal ervoor zorgen dat de rookgassen gemakkelijk worden afgevoerd door de natuurlijke luchtstromen. De ventilator voor de afvoer van de rook zal hierdoor minder vaak en minder hard hoeven draaien. 

  5. Waar haalt mijn pelletkachel de zuurstof vandaan?

  Mits de ruimte voldoende geventileerd is gebruikt de pelletkachel de aanwezige zuurstof in de ruimte. Met behulp van een aanzuigset die verkrijgbaar is bij uw verkooppunt is het mogelijk de pelletkachel te voorzien van verse zuurstof van buiten. 

  6. Wordt er bij de aanschaf van een pelletkachel een aansluitset meegeleverd? 

  Nee, deze set is los verkrijgbaar bij uw verkooppunt.

  7. Hoe kan ik de pelletkachel bedienen met Wi-Fi? 

  De Livin’flame pelletkachels worden geleverd met een Wi-Fi module. Deze module verbind u met uw draadloze netwerk. Op uw telefoon download u de daarvoor bestemde App en kunt u de pelletkachel met uw smartphone bedienen. Een uitgebreide handleiding wordt meegeleverd bij de pelletkachel. De App is geschikt voor IOS en Android toestellen

  8. Voldoen de Livin'flame pelletkachels aan de Ecodesign richtlijnen 2015/1185? 

  Het Ecodesign keurmerk is vanaf 2022 verplicht, dan mogen er alleen nog zuinige pelletkachels verkocht worden die weinig fijnstof uitstoten en zeer efficiënt zijn. Een onderdeel van de Ecodesign richtlijnen is een energielabel. Het energielabel A+ dat nu te zien is op onze pelletkachels is de eerste stap richting dit officiële keurmerk. Onze pelletkachels voldoen op dit moment volledig aan de eisen van de Ecodesign richtlijnen m.b.t. fijnstof uitstoot en efficiency. 

  9. Heeft de pelletkachel een afstandsbediening?

  De Livin'flame pelletkachels Ulvik & Liland zijn voorzien van een afstandsbediening. Bij de modellen Stavanger en Tromvik is de afstandsbediening optioneel verkrijgbaar. Daarnaast zijn alle Livin’ flame pelletkachels te bedienen via het bedieningspaneel op de pelletkachel zelf of via de meegeleverde Wi-Fi module en de te downloaden app op uw smartphone.

  10. Hoe lang brandt een pelletkachel met een volle tank pelletkorrels? 

  Dit hangt af van de grootte van de tank en verschilt per model. Per pelletkachel is dit terug te vinden bij de specificaties op de website. 

  11. Waar moet ik op letten bij de aanschaf van pelletkorrels?

  Voor een optimale werking van uw pelletkachel adviseren wij u pellets te gebruiken van ENplus A1 kwaliteit en met voorkeur de Livin’ flame pellets. In onze houtpellets zit enkel onbehandeld resthout uit de houtverwerkende industrie in Europa. Er is geen tropisch hardhout verwerkt in onze pellets. 

  12. Welke keurmerken hebben de Livin’flame pelletkachels? 

  De pelletkachels zijn voorzien van het CE-keurmerk en het Ecodesign keurmerk. Tevens voldoen de peleltkachels aan de EN14785 norm welke een vereiste is voor het verkrijgen van subsidie. Ook beschikken de pelletkachels allemaal van een energielabel A+, deze wordt meegeleverd bij de pelletkachel en dient op het showmodel aanwezig te zijn. 

  13. Kan de pelletkachel ook aangesloten worden met een geveldoorvoer? 

  Het is technisch mogelijk om een pelletkachel aan te sluiten door middel van een geveldoorvoer. Bij de goedkeuring van een subsidieaanvraag wordt er echter gekeken naar het bouwbesluit. Het is van belang dat een apparaat deskundig is geïnstalleerd volgens de voorschriften. Voorschriften staan in de brancherichtlijnen en ook in het Bouwbesluit hierin wordt verwezen naar NEN2757, daarin staat dat uitmondingen in gevels zijn toegestaan voor gas gestookte toestellen. De rookgasafvoeren van pellethaarden- en kachels moeten uitmonden op dakvlakken. U voorkomt hiermee onveilige situaties zoals brandgevaar of milieuoverlast. Per 1 januari 2018 is een subsidievoorwaarde dat u kunt aantonen dat het apparaat is geïnstalleerd door een deskundige installateur conform het bouwbesluit.

  14. Moet er rekening gehouden worden met valwind? 

  Bij ieder rookkanaal of luchtafvoer moet er rekening gehouden worden met valwind. Met een goede kap is valwind eenvoudig te voorkomen. Bij de ingebruikstelling en de controle van uw rookkanaal wordt hier rekening mee gehouden.

  15. Kan een pelletkachel buiten gebruikt worden?

  De pelletkachel mag alleen binnenshuis in leefruimtes gebruikt worden. Een pelletkachel bestaat voor een groot deel uit elektronische techniek en diverse printplaten. Zodra een pelletkachel blootgesteld wordt aan vocht en weersinvloeden is er een grote kans op storingen en defecten.

Verkooppartners

Ons assortiment wordt ook verkocht in de bouwmarkten Gamma, Karwei en Formido.
Is het product bij ons uitverkocht of wil je het product eerst in het echt zien,
bekijk dan het product in een van de samenwerkende bouwmarkten.
Neem voor de actuele voorraadstatus contact op met de desbetreffende bouwmarkt.
Klik op het logo om naar de site gaan.      

         

Andere klanten bekeken ook