Livin'flame pelletkachel aansluitset

€ 139,95

Deze aansluitset is bedoeld om jouw Livin'flame pelletkachel aan te sluiten. De set bevat voor de meest voorkomende situaties materiaal om jouw pelletkachel zelf te plaatsen (tot aan een evt. bestaand of niet te plaatsen rookkanaal in jouw plafond).

 • 5958550
 • 148 Item Items
 • Op voorraad
 • Gratis
5958550

 • 1 tot 3 werkdagen levertijd 1 tot 3 werkdagen levertijd
 • Gratis uitpakservice van houtkachels Gratis uitpakservice van houtkachels
 • Tot 2 jaar Livin' flame garantie Tot 2 jaar Livin' flame garantie

Livin'flame pelletkachel aansluitset

Deze aansluitset is bedoeld om jouw Livin'flame pelletkachel aan te sluiten. De set bevat voor de meest voorkomende situaties materiaal om jouw pelletkachel zelf te plaatsen (tot aan een evt. bestaand of nieuw te plaatsen rookkanaal in jouw plafond). De set bestaat uit 2 enkelwandige pijpen van 100 cm (Ø 80 mm), een uitschuifbaar telescoop element (6-25 cm), een T-stuk met condensatiedop voor aansluiting van de kachelpijp op de pelletkachel en een aanzuigslang (Ø 50 mm; uitrekbaar tot 150 cm) voor aanvoer van verse lucht van buitenaf. De pijpen zijn voorzien van een siliconen afdichtring. Voor aansluiting op een bestaand rookkanaal in jouw woning is deze set te combineren met een apart verkrijgbaar verloopstuk.

Productinformatie: 
EAN code: 8712757458646

  1. Is er een partij die mijn pelletkachel aansluit, of kan ik dit zelf regelen? 

  Als u enige kluservaring heeft is het mogelijk om de pelletkachel en het rookkanaal zelf te installeren, hiervoor zijn bij de bouwmarkt diverse aansluitmaterialen verkrijgbaar. Na de plaatsing maakt u een afspraak voor de ingebruikstelling en komt de Livin’ flame specialist bij u langs. De Livin’ flame specialist kan ook de plaatsing van uw pelletkachel en rookkanaal verzorgen. U kunt hiervoor een offerte aanvragen via afspraak@livinflame.com.

  2. Kan de pelletkachel op een bestaand rookkanaal worden aangesloten? 

  Ja, dit is mogelijk. Mits het rookkanaal voldoet aan de hiervoor geldende normen. Er zijn verloopstukken verkrijgbaar bij de bouwmarkt in diverse maten. 

  3. Wordt er bij de aanschaf van een pelletkachel een aansluitset meegeleverd? 

  Nee, deze set is los verkrijgbaar bij uw verkooppunt.

  4. Wat zit er in de Livin'flame aansluitset pelletkachel Ø 80 mm? 

  Deze aansluitset is bedoeld om uw Livin’flame pelletkachel aan te sluiten. De set bevat voor de meest voorkomende situaties materiaal om uw pelletkachel zelf te plaatsen (tot aan een evt. bestaand of nieuw te plaatsen rookkanaal in uw plafond). De set bestaat uit 2 enkelwandige pijpen van 100 cm (Ø 80 mm), een uitschuifbaar telescoop element (6-25 cm), een t-stuk met condensatiedop voor aansluiting van de kachelpijp op de pelletkachel en aanzuigslang (Ø 50 mm; uitrekbaar tot 1,5 m) voor luchtaanvoer van buiten. De pijpen zijn voorzien van een siliconen afdichtring. Voor aansluiting op een bestaand rookkanaal in uw woning is deze set te combineren met een apart verkrijgbaar verloopstuk. 

  5. Kan de pelletkachel ook aangesloten worden met een geveldoorvoer? 

  Het is technisch mogelijk om een pelletkachel aan te sluiten door middel van een geveldoorvoer. Bij de goedkeuring van een subsidieaanvraag wordt er echter gekeken naar het bouwbesluit. Het is van belang dat een apparaat deskundig is geïnstalleerd volgens de voorschriften. Voorschriften staan in de brancherichtlijnen en ook in het Bouwbesluit hierin wordt verwezen naar NEN2757, daarin staat dat uitmondingen in gevels zijn toegestaan voor gas gestookte toestellen. De rookgasafvoeren van pellethaarden- en kachels moeten uitmonden op dakvlakken. U voorkomt hiermee onveilige situaties zoals brandgevaar of milieuoverlast. Per 1 januari 2018 is een subsidievoorwaarde dat u kunt aantonen dat het apparaat is geïnstalleerd door een deskundige installateur conform het bouwbesluit.

Verkooppartners

Ons assortiment wordt ook verkocht in de bouwmarkten Gamma, Karwei en Formido.
Is het product bij ons uitverkocht of wil je het product eerst in het echt zien,
bekijk dan het product in een van de samenwerkende bouwmarkten.
Neem voor de actuele voorraadstatus contact op met de desbetreffende bouwmarkt.
Klik op het logo om naar de site gaan.      

         

Andere klanten bekeken ook