Faq topics
Betaling en garantie
1. Welke betaalmethoden accepteert Livin'flame? 

Betalen bij Livin'flame is altijd veilig door middel van onze beveiligde SSL-betaal procedure. Nederlandse consumenten kunnen veilig en vertrouwd betalen via iDEAL of AfterPay (achteraf betalen). Voor onze Belgische klanten bieden wij de betaalmethode Bancontact aan. Daarnaast kunnen al onze klanten ook gewoon betalen via bankoverschrijving.

2. Hoeveel jaar garantie heb ik op mijn Livin'flame haard of houtkachel?

Op bijna al onze producten zit 2 jaar fabrieksgarantie. De garantie betreft een waarborg tegen een productgebrek van één of meerdere onderdelen. Gebreken veroorzaakt door eigen toedoen vallen buiten de garantie wanneer de handleiding niet is opgevolgd. Indien er sprake is van een productgebrek kan je contact opnemen met het bedrijf waar het product is aangekocht. Indien het product is aangekocht op de website van Livin’flame, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

3. Wat is de klachtenprocedure van Livin'flame?

Het is natuurlijk vervelend als je een klacht hebt over de dienstverlening van Livin'flame. Toch vragen wij je vriendelijk om je klacht door de geven aan de klantenservice van Livin'flame. Dit kan per e-mail, regulier post en/of telefonisch. Onze medewerkers van de afdeling klantenservice zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen. 

Onze gegevens:
E: info@livinflame.com 
T: 085-4884736
A: Strijkviertel 27, 3454 PH, De Meern

Na ontvangst van de klacht ontvang je altijd een bevestiging. Wij zullen je klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij je hier uiteraard van op de hoogte stellen. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan kunt je ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar Livin'flame bij is aangesloten. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om uw geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).

show more
Verzending en retourneren
1. Wat zijn de verzendkosten?

Klein of groot, de standaard verzendmethode is helemaal gratis. Kies je voor avond- en weekendlevering, dan betaal je eenmalig €39,99. Ongeacht verzendmethode ontvang je altijd een track en trace code waarmee je de zending op de voet kunt volgen. Bestel je een houtkachel dan wordt deze altijd met een fullservice levering verzonden. Dat betekent levering tot vier hoog zonder lift, uitpakservice en nemen we de verzendmaterialen weer gratis voor je mee terug. 

2. Wat is de levertijd?

Al onze producten worden verzonden vanuit ons eigen magazijn in de Meern. Doorgaans worden bestellingen op werkdagen binnen 48 uur verzonden. Je ontvangt dan tevens een track en trace code via de email.

3. Hoe wordt mijn houtkachel geleverd?

Houtkachels worden gratis zonder lift t/m vier hoog geleverd en uitgepakt. De verzendmaterialen nemen we, indien gewenst gratis mee terug. Daarnaast bieden wij voor een bedrag van €39,99 avond- en weekendlevering aan. 

show more
Productgerelateerde vragen
1. Wat te doen als ik mijn montage instructie kwijt ben geraakt?

De montage instructies zijn als PDF te downloaden. Indien er een montage instructie is, staat deze bij de producten onder het kopje 'Bijlagen" en de knop 'download handleiding'. Ben je opzoek naar een montage instructie van een verouderd model, dan vind je deze op de pagina handleidingen

2. Waarom gaat het lampje op mijn elektrische haard steeds uit?

Het indicatielampje gaat aan als een bepaalde functie geactiveerd wordt. Dit lampje gaat na verloop van tijd weer uit. 

3. Wat is de kleurcode van de witte schouwombouw?

De kleurcode van de witte schouwombouw is 'RAL 9010'.

show more
Overige vragen
1. Wat als mijn vraag hier niet tussen staat?

Als je vraag hier niet tussen staat, neem dan contact met ons op. Je ontvangt van ons op werkdagen binnen 24 uur een antwoord op je vraag.

Pelletkachels
1. Is er een partij die mijn pelletkachel aansluit, of kan ik dit zelf regelen? 

Als u enige kluservaring heeft is het mogelijk om de pelletkachel en het rookkanaal zelf te installeren, hiervoor zijn bij de bouwmarkt diverse aansluitmaterialen verkrijgbaar. Na de plaatsing maakt u een afspraak voor de ingebruikstelling en komt de Livin’ flame specialist bij u langs. De Livin’ flame specialist kan ook de plaatsing van uw pelletkachel en rookkanaal verzorgen. U kunt hiervoor een offerte aanvragen via afspraak@livinflame.com.

2. Wat zit er inbegrepen bij de €200,- ingebruiksstelling en hoe gaat dit in zijn werk? 

De ingebruikstelling van de pelletkachel wordt uitgevoerd door de Livin’flame specialist die bij u langs komt nadat u een afspraak met hem heeft gemaakt. Hij controleert of de pelletkachel correct is aangesloten en doet een eenmalige instelling van de juiste parameters voor uw pelletkachel. Met deze instellingen zorgt de specialist er voor dat uw pelletkachel optimaal en efficient brand. Ook wordt met u de werking van de pelletkachel doorgenomen zodat u na het vertrek van de Livin’ flame specialist direct gebruik kunt maken van de pelletkachel. 

3. Kan de pelletkachel op een bestaand rookkanaal worden aangesloten? 

Ja, dit is mogelijk. Mits het rookkanaal voldoet aan de hiervoor geldende normen. Er zijn verloopstukken verkrijgbaar bij de bouwmarkt in diverse maten. 

show more
Product om te vergelijken toegevoegd