Faq topics
Betaling en garantie
1. Welke betaalmethoden accepteert Livin' flame? 

Betalen bij Livin' flame is altijd veilig door middel van onze beveiligde SSL-betaal procedure. Nederlandse consumenten kunnen veilig en vertrouwd betalen via iDEAL of AfterPay (achteraf betalen). Voor onze Belgische klanten bieden wij de betaalmethode Bancontact aan. Daarnaast kunnen al onze klanten ook gewoon betalen via bankoverschrijving.

2. Hoeveel jaar garantie heb ik op mijn Livin' flame haard of houtkachel?

Op bijna al onze producten zit 2 jaar fabrieksgarantie. M.u.v. de losse bio-ethanol reservoirs. De garantie betreft een waarborg tegen een productgebrek van één of meerdere onderdelen. Gebreken veroorzaakt door eigen toedoen vallen buiten de garantie wanneer de handleiding niet is opgevolgd. Indien er sprake is van een productgebrek kunt je contact opnemen met het bedrijf waar het product is aangekocht. Indien het product is aangekocht op de website van Livin’ flame, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

3. Wat is de klachtenprocedure van Livin' flame?

Het is natuurlijk vervelend als je een klacht hebt over de dienstverlening van Livin' flame. Toch vragen wij je vriendelijk om je klacht door de geven aan de klantenservice van Livin' flame. Dit kan per e-mail, regulier post en/of telefonisch. Onze medewerkers van de afdeling klantenservice zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen. 

Onze gegevens:
E: info@livinflame.com 
T: 030-6629583
A: Strijkviertel 27, 3454 PH, De Meern

Na ontvangst van de klacht ontvang je altijd een bevestiging. Wij zullen je klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij je hier uiteraard van op de hoogte stellen. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan kunt je ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar Livin' flame bij is aangesloten. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om uw geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).

show more
Verzending en retourneren
1. Wat zijn de verzendkosten?

Klein of groot, de standaard verzendmethode is helemaal gratis. Kies je voor avond- en weekendlevering, dan betaal je eenmalig €39,99. Ongeacht verzendmethode ontvang je altijd een track en trace code waarmee je de zending op de voet kunt volgen. Bestel je een houtkachel dan wordt deze altijd met een fullservice levering verzonden. Dat betekent levering tot vier hoog zonder lift, uitpakservice en nemen we de verzendmaterialen weer gratis voor je mee terug. 

2. Wat als ik niet tevreden ben over mijn aankoop? 

Niet tevreden? Geen probleem, je kunt je aankoop binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden retourneren naar Livin' flame. Na ontvangst wordt het  aankoopbedrag binnen 10 werkdagen teruggestort op je rekening. Wil je een houtkachel retourneren? Deze kunnen wij voor een bedrag van €29,95 bij je ophalen met onze eigen ophaalservice. Klik hier om je retourzending aan te melden. 

3. Wat is de levertijd?

Al onze producten worden verzonden vanuit ons eigen magazijn in de Meern. Doorgaans worden bestellingen op werkdagen binnen 48 uur verzonden. Je ontvangt dan tevens een track en trace code via de email.

show more
Livin' flame bio-ethanol
1. Waarom kiezen voor bio-ethanol?

Bio-ethanol is een vloeibare brandstof vervaardigd uit milieuvriendelijke grondstoffen. Het is de brandstof van de toekomst en wordt gezien als milieuvriendelijke oplossing en alternatief voor het gebruik van fossiele brandstoffen. De bio-ethanolhaarden geven een breed vlammenspel en een behaaglijke warmte, zonder dat hiervoor een rookkanaal noodzakelijk is.

2. Geeft bio-ethanol warmte af?

Een bio-ethanol sfeerhaard met een vermogen van 1500 tot 2500 Watt (1,5 kW tot 2,5 kW) zorgt ervoor dat een kamer van 20m² binnen 20 minuten is verwarmd tot een aangename temperatuur. Echter worden bio-ethanol haarden voornamelijk gebruikt als sfeerhaard met decoratieve doeleinden. 

3. Is er kwaliteitsverschil in bio-ethanol?

De kwaliteit van de bio-ethanol is afhankelijk van de fabrikant. Hoe hoger het percentage bio-ethanol, hoe hoger het energiegehalte van de brander is. De Livin' flame bio-ethanol bevat 80% ethanol en wordt volgens een vast recept geproduceerd waardoor kwaliteit gewaarborgd blijft.  

show more
Productgerelateerde vragen
1. Waarom geeft mijn brander te kleine vlammen? 

De Livin' flame branders zijn voorzien van een schuifsysteem om de vlamhoogte te kunnen bepalen. De hoogte van de vlam is afhankelijk van de samenstelling bio-ethanol. Des te hoger het percentage ethanol, des te hoger de vlam en de hitte is die de sfeerhaard produceert. De Livin' flame bio-ethanol bestaat voor 80% uit ethanol en 20% uit water.

2. Wat te doen als ik mijn montage instructie kwijt ben geraakt?

De montage instructies zijn als PDF te downloaden. Indien er een montage instructie is, staat deze bij de producten onder de knop 'download handleiding'. Ben je opzoek naar een montage instructie van een verouderd model, dan vind je deze op de pagina handleidingen

3. Waarom gaat het lampje op mijn elektrische haard steeds uit?

Het indicatielampje gaat aan als een bepaalde functie geactiveerd wordt. Dit lampje gaat na verloop van tijd weer uit. 

show more
Overige vragen
1. Wat als mijn vraag hier niet tussen staat?

Als je vraag hier niet tussen staat, neem dan contact met ons op. Je ontvangt van ons op werkdagen binnen 24 uur een antwoord op je vraag.